pijl

Offshore windenergie of offshore windenergie is het gebruik van windmolenparken gebouwd in waterlichamen, meestal in de Oceaan op het continentaal plat, windenergie voor het genereren van elektriciteit oogsten. Hogere windsnelheden zijn beschikbaar offshore in vergelijking met op het land, zodat offshore windenergie elektriciteitsproductie hoger per hoeveelheid capaciteit geïnstalleerd, en NIMBY verzet tegen de bouw wordt meestal veel zwakker. In tegenstelling tot de typische gebruik van de term "offshore" in de scheepvaartindustrie, offshore windenergie omvat kustvisserij water meren, fjorden en beschutte kustgebieden, met behulp van traditionele vaste-onder wind turbine technologieën, alsmede dieper-water gebieden met behulp van drijvende windturbines.

Aan het eind van 2017 was de totale wereldwijd offshore wind macht capaciteit 18.8 GW. alle de grootste offshore windparken zijn momenteel in Noord-Europa, met name in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die samen goed zijn voor meer dan tweederde van de totale offshore windenergie wereldwijd geïnstalleerd. Vanaf September 2018 is de 659 MW Walney extensie in het Verenigd Koninkrijk het grootste offshore windpark in de wereld [3]. De Hornsea-windpark in aanbouw in het Verenigd Koninkrijk wordt de grootste wanneer voltooid, op 1200 MW. Andere projecten zijn in de planningsfase, met inbegrip van de Doggersbank in het Verenigd Koninkrijk op 4,8 GWen grotere Changhua in Taiwan op 2,4 GW.

                                                                                                                 Eendragt wind    Lees verder

De kosten van offshore windenergie van oudsher hoger dan dat van aanlandige wind generatie, maar kosten hebben afgenomen snel in de afgelopen jaren en in Europa geweest prijs concurrerend met conventionele energiebronnen sinds 2017.

Offshore Windenergie